Diensten
Natuurwandelen –
Ademruimte voor jezelf
Even eruit. Geen vol hoofd, geen volle agenda, maar frisse lucht, bomen en stilte. Tijdens een natuurwandeling stap je letterlijk en figuurlijk uit de drukte van alledag. Je vertraagt, ademt dieper, en voelt weer dat je voeten de grond raken.
Wandelen in de natuur brengt je uit je hoofd en terug in je lijf. Je hoeft niets op te lossen of te presteren — je hoeft alleen maar te zijn.
🌿 Met zachte aandacht leer je onderweg bewust te zijn van je adem, je zintuigen en wat er in jou leeft. Zonder oordeel, zonder haast. Alleen jij en het ritme van je passen.

Coaching –
Van vracht naar veerkracht
Als HSP neem je meer waar, voel je intenser en raak je sneller uit balans. Juist daarom is het zó belangrijk om goed voor jezelf te zorgen — van hoe je omgaat met prikkels en gedachten tot hoe je beweegt, ademhaalt en wat je eet.
Even vastgelopen? Of gewoon toe aan een beetje helderheid in de chaos? In een coachingsgesprek kijken we samen naar wat jij nodig hebt om je weer lichter, rustiger en krachtiger te voelen. Geen ellenlange intakeformulieren of ‘je moet dit en dat’ – gewoon jij en ik, in een open gesprek, afgestemd op jouw behoefte.
☕ Met praktische tips, fijne inzichten of een duwtje in de rug – net wat past. Soms is een goed gesprek precies wat je nodig hebt (met een bakkie koffie/thee mag natuurlijk ook)

Mindful Running —
In beweging komen met aandacht
Mindful Running is hardlopen… maar dan zonder stopwatch, prestatiedruk of “sneller, verder, beter”-mentaliteit. Het is bewegen op jouw tempo, met aandacht voor wat je voelt, hoort, ziet en ervaart — in het moment, in de natuur, in je lijf.
Je hoeft geen hardloper te zijn of sportief aangelegd. Sterker nog, Mindful Running is juist bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan rust in hun hoofd, ruimte in hun lijf, en een manier om spanning los te laten. Denk aan zacht dribbelend bewegen, afgewisseld met wandelen, gecombineerd met ademhalingsoefeningen, aandachtstraining en een flinke dosis mildheid naar jezelf.
Het helpt je uit je hoofd en terug in je lijf.
Bij burn-outklachten, stress, onrust of somberheid is het een hele toegankelijke manier om letterlijk in beweging te komen — zonder dat je iets hoeft te “halen” of “bewijzen”.
💨 Dus ja, je hoofd leeglopen kan écht. En het mooie is: je wordt er ook nog eens fitter, rustiger én helderder van.

Zet vandaag de eerste stap naar jouw succes.
Voel je dat het tijd is om even stil te staan?
Om te ontsnappen aan de drukte van alledag, terug naar jezelf — naar rust, helderheid en balans? Natuurwandelen, coaching of mindful running in de buitenlucht helpt je om ruimte te maken in je hoofd en in je hart. Je hoeft het niet allemaal alleen te doen.
Of je nu nieuwsgierig bent of voelt: dit is wat ik nodig heb — je bent welkom.
Laat van je horen als je meer wilt weten, of als je gewoon vandaag wilt beginnen. Ik loop graag met je mee. In jouw tempo, met aandacht en zonder oordeel. Precies zoals je bent.
Eigen ervaringen – Inspirerende verhalen
Door het toepassen van veel tips en de waardevolle inzichten die ik heb gelezen over HSP heb ik meer duidelijkheid over mezelf en dat geeft veel rust. Ik neem mezelf nu serieus en durf meer voor mezelf op te komen. Ik neem ook meer ruimte en tijd om te ontprikkelen. Ik zie HSP nu als iets dat gewoon bij mij hoort. Het is normaal. Ik ben gewoon – net als ieder ander!
Petra

Uit de praktijk….
EEN VROUW, al wat op leeftijd, neemt plaats tegenover mij. ‘Ik wil geen pijn voelen’. Dat is haar openingszin. Geen omweg. Geen masker.
In een fractie van een seconde denk ik: Wat doet ze dan hier? Wat heb ik dan te bieden want ‘voelen’ is iets waar ik dagelijks mee werk. De stem van ‘ik wil het goed doen’ fluistert op de achtergrond. Maar ik wacht, omdat ik weet dat de échte informatie altijd achter de woorden zitten.
Ze zucht. Beweegt wat op haar stoel. Wat maakt dat u toch hier zit? vraag ik. Ze kijkt me scherp aan. ‘Ik moet’. Stilte.
Mijn nieuwsgierigheid is gewekt. Door haar houding, haar blik, haar manier van spreken… dit is geen vrouw die zich iets laat opleggen. Ze ziet mijn blik en zegt: ‘Van mezelf’.
Duidelijk. Ik heb te maken met iemand die geen pijn wil voelen, maar zichzelf tóch naar een therapeut stuurt. Verwijsbrief bij zich; overbelast, depressieve klachten. Haar lichaamstaal liegt ook niet – gespannen, ingehouden, op haar hoede. Alles in haar zegt ‘blijf bij mij uit de buurt’. En toch is ze gekomen.
Inspirerend verhaal…
